Groninger poffert, zoooooooooooooo lekker!!!!!!!!!!!
Voor iemand die het wil uitproberen volgt hier het recept:
500 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr witte of gele basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
125 gr krenten
125 gr rozijnen
1 of 2 goudrenetten
3 grote eieren
snufje zout
grote poffertpan
Laat de krenten en rozijnen in warm water een half uur weken,
dan vruchtjes laten uitlekken en het weekvocht bewaren
(ongeveer een glas vol).
Schil de appels en snij ze in blokjes.
Doe suiker in een kom en voeg zout en vanillesuiker bij,
plus de eieren en het weekvocht van vruchtjes.
Dit alles met mixer flink mixen.
Dan het zelfrijzend bakmeel over het eimengsel zeven en met een
houten lepel losjes doorroeren.
Daarna appel, krenten en rozijnen erbij.
Het beslag moet gemakkelijk van de lepel lopen,
zoniet dan water of melk toevoegen.
Alles in een ingevette met bloem bestoven pofferttrom.
Sluit trom af en zet het in een grote pan met kokend water,
de trom moet voor 3/4 deel onder water staan.
Sluit pan met deksel af en laat het 2 uur staan op zacht vuur.
De poffert in trom 15 tot 20 min. laten afkoelen voordat je de poffert er uit haald.
Lekker met roomboter en poedersuiker!!!
Eet smakelijk
Groetjes Anita
BeantwoordenVerwijderenHi! I would like to invite you to check out our site mytaste.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.
dank je wel was hieral een poosje naar op zoek mijn schoonmoeder komt daar vandaan
BeantwoordenVerwijderenvondt het al tijd lekker in een bord en met warme melke en bruine basterd suiker
Dankjewel meis vroeger bij mij ouders vaak gegeten en was er echtgek op mijn moeder maakte het vaak in het weekend mmmmmm
BeantwoordenVerwijderenIk koop in januari een voorraadje afgeprijsde oliebollenmix, maak ik poffert mee. Ook wel krentenbrood.
BeantwoordenVerwijderen